Project Description

Megbízható és pontos légnedvesítés a high-tech alkalmazásokhoz. Pontos modulációs és folyamatos gőztermelés beépített páratartalom érzékelőről működő PWM rendszerrel. Wellness alkalmazások esetén külső hőmérséklet szabályozó. A merülő ellenállás fűtésű nedvesítő ideális megoldás abban az esetben, ha:

  • nagyon pontos nedvességszabályozásra van szükség (múzeum, laboratórium, tiszta tér, számítóközpont)
  • a rendszeres tisztítást minimalizálni kell (a tápvízzel szemben a követelmények vannak)
  • maximális higiénés tisztaságot kell biztosítani (kórház, gyógyszergyártás);
  • a víz minőségével szemben követelmények vannak.

Carel heaterSteam ellenállás fűtésű légnedvesítő műszaki adatok »

A merülő fűtőtestes párásítókat sótlanított vízzel kell üzemeltetni. A rendszeres karbantartás így a minimumra csökkenthető. A fűtőtesteknek mindig teljesen a vízbe kell, hogy merüljenek, a túlfűtés elkerülése érdekében.

A merülő fűtőtestes párásító vízszint érzékelővel van ellátva annak érdekében, hogy a fűtőtestek mindig teljesen víz alatt legyenek. Hasonlóképpen az elektronikus szabályozás a mindenkor szükséges teljesítményt adja át a víznek, ahogy ezt a páraszabályozás igényli. Ezek a funkciók a merülő fűtőtestes párásító működését függetlenítik a vízminőségtől, biztosítva egyúttal a folyamatos gőzszolgáltatást.

A CAREL csúcsminőségű konstrukció, az üzemelés során nehéz üzemi viszonyok között is a precíz szabályozás következtében nagy üzembiztonságot biztosít.

Vízlágyítókkal vagy polifoszfátokkal való vízkezelés nem megengedett; bár ez csökkenti a karbantartásokat, de ugyanakkor növeli az oldhatatlan sók koncentrációját a forraló térben (hengerekben), amely potenciális korrózióveszélyt jelent a fűtőtesteken és váratlan habzáshoz vezethet. Ha mégsem kerülhetők el a fentiek, akkor szükséges a hálózati vízzel való hígítás olyan mértékben, hogy a kezdő keménység legalább 5°fH legyen. Fordított ozmózissal működő vízkezelő használata megengedett.

Nem ajánlott!

  1. Kútvíz, ipari víz, hűtőkörök víze és általában minden olyan víz, ami szennyezett lehet,
  2. fertőtlenítő, vagy inhibitor alkalmazása, mert azok irritatívak lehetnek.

Megjegyzés: a víz keménysége és a vezetőképesség között nincs egyértelmű kapcsolat; mind azon által mint csupán iránymutató, a víz, melynek keménysége 40°fH vezetőképessége megközelítően 900-1000 μS/cm lehet 20°C hőmérsékleten.

Az ellenállás fűtésű nedvesítők tápvize nem lehet korrozív, nem tartalmazhat illatanyagokat, meszet, hogy a nem kívánatos lerakódásokat elkerülhessük. Az ivóvízhálózatból vagy sótlanított vízhálózatból származó tápvíznek a táblázatban látható tulajdonságokkal kell rendelkezniük. határértékek
nem szabályozott letapadást gátló réteggel védett
Min Max Min Max
Fajlagos vezetőképesség 20 °C /68°fH σ20–μS/cm 20 1500 1 1500
Összes oldott szilárd anyagok TDS mg/l (1) (1) (1) (1)
Fix maradék 180°C /356°fH TDS mg/ (1) (1) (1) (1)
Aktív hidrogén ion pH 6,5 8 6 8,5
Összes keménység TH-mg/ l CaCO3 0(2) 400 0 400
Változó keménység mg/l CaCO3 0(3) 30 0 300
Kloridok ppm Cl = 20 = 50(4)
Vas és mangán mg/l Fe+Mn = 0,2 = 0,2
Kovasav mg/l SiO2 = 20 = 20
Maradék klorid mg/l Cl- = 0,2 = 0,2
Kálciumsulfát mg/l CaSO4 = 100 = 100
Fémes szennyezőanyagok mg/l 0 0 0 0
Oldószerek, hígítószerek, mosószerek, kenőanyagok mg/l 0 0 0 0

(1) A fajlagos vezetőképességtől függenek; általában TDS ~ 0,93 * σR20, 20°C; R 180 ~ 0,65 * σR20, 20°C;
(2) Nem lehet kisebb mint a klorid tartalom (mg/l Cl-) 200%-a;
(3) Nem lehet kisebb mint a klorid tartalom (mg/l Cl-) 300%-a;
(4) Célszerű az ürítések gyakoriságát úgy meghatározni, hogy a forrásban levő vízben a Cl- koncentráció ne lehessen nagyobb, mint 300mg/l Cl-.